Предсједник општине Драгослав Шћекић, заједно са потпредсједницима Радем Кљајићем и Марко Лалевићем, примио је у свом кабинету посланика Хрватске грађанске иницијативе, Адријана Вуксановића и предсједника Хрватског националног вијећа Црне Горе, Звонимира Дековића.

Повод посјете представника хрватске националне заједнице Беранама јесте недавни физички напад којем је био изложен, њихов сународник а наш суграђанин, Игор Томкић.

Предсједник Шћекић је осудио напад који се десио и исказао став да ће Беране поново бити оно што је одувјек и било, град широк за све људе који живе у њему, без обзира на вјеру и нацију.

Вуксановић и Дековић су се захвалили предсједнику и његовим сарадницима на бризи и пажњи коју су исказали према породици Томкић, изразивши задовољство због једногласне осуде овог кукавичког чина од стране грађана Берана.

„Ми желимо да се сваки Хрват, као и сваки други грађанин Црне Горе, осјећа слободно и да живи у миру. Напад који се овђе десио наишао је на гнушање цјелокупне јавности. Похваљујем брзу реакцију полиције која је ухапсила насилнике и тражим даљи институционални одговор надлежних. ХГИ ће помно пратити даљи процес и пружати сваки могући вид помоћи Игору Томкићу и његовим ближњима. Штитећи њих, ми штитимо вриједности мултинационале и мултиконфесионалне Црне Горе“, изјавио је Адријан Вуксановић. Он је истако и добру континуирану комуникацију с директором Управе полиције Веселином Вељовићем, као и задовољство доприносом који су дали одређени број медија у Црној Гори у циљу заштите Томкића.

Чланови породице Томкић, иако још увијек под стресом и осјећајем велике нелагоде, због свега што се десило, не крију љубав према граду у који су се доселили и остварили егзистенцију. Они се надају да ће се вратити мирном животу у заједништву са свим добронамјерним суграђанима, који им ових дана исказују ријечи охрабрења и подршке.