Поводом обиљежавања државног празника Дана Русије, свечаном пријему који је организовала Амбасада Руске Федерације у Подгорици су присуствовали: Горан Киковић, предсједник Скупштине, Југослав Рачић, предсједник Одбора за међуопштинску и међународну сарадњу, Драгомир Ђукић, члан Одбора за међуопштинску и међународну сарадњу, Радојица Живковић, одборник и Јасмина Ђукић, секретарка Скупштине.

Дан Русије слави се од 1994. године, а поводом усвајања Декларације о државном суверенитету Русије (12. јун 1990. године). У Декларацији је дефинисан циљ због којег је проглашен руски суверенитет: „обезбјеђивање сваком човјеку неотуђивог права на достојанствен живот и слободан развој“

Њ.Е Амбасадор Сергеј Грицај је између осталог навео да су дипломатски односи између Русије и Црне Горе сада на најнижој тачки и да Русија томе није допринијела ни једним својим потезом.

Пријему су присуствовали: Предсједник ЦГ Филип Вујановић, Његово високо преосвештенство Архиепископ цетињски митрополит црногорско-приморски и Егзарх пећког трона господин Амфилохије, предсједница Врховног суда, Весна Меденица, представници дипломатског кора и многе друге личности из политичког и јавног живота Црне Горе.