Девети Thunder Fest, који организатори најављују као журку под отвореним небом и највећи фестивал на сјеверу Црне Горе за младе, одржаће се у суботу (29. јул) у 20 часова у главној улици у Беранама.

 Велики наступ Београдског синдиката, састава који је познат по јединственим друштвеним порукама, а посебно концертима који се описују као легендарни, обиљежиће овај регионални музички догађај. 

 Поред гостију из Београда наступиће и најбољи градски DJ-еви Савке, Вики, Пасиxзер и Трипл дабл.

Посјетиоци ће имати прилике да уживају у једнодневном музичко-сценском догађају, на тематски осмишљеној бини, у наступима популарних извођача, а фестивал ће бити организован по највишим продукцијским стандардима.

Пажљиво одабран програм, занимљив концепт са наступима квалитетних хип хоп и извођача електронске музике, као и чињеница да публика доживљава фестивал као прилику да на једном мјесту током једне вечери, у правој фестивалској атмосфери ужива у правом музичком спектаклу, позиционирала је Thunder Fest као један од три највећа фестивала у Црној Гори.

Берански фестивал који окупља регионалне и свјетске звијезде електронске и хип хоп музике организује ове године Секретаријат за културу, омладину и односе са НВО Општине Беране у склопу Беранског Културног љета. Фестивал је добио подршку и од Министарства културе Црне Горе.