Финале школског Куп такмичења у одбојци, у организацији министарстава спорта и просвјете, а уз подршку Општине Беране, одржаће се у сриједу 15. маја у 11 сати, у спортској хали у Беранама.

текст

Након одиграних утакмица у одбојци распоређених по регијама, у финале турнира пласирале су се ученице ОШ „Вук Караџић“ из нашег града као побједнице такмичења Сјеверне, чија је школа домаћин турнира а предводи их професор Небојша Божовић, као и основних школа „Максим Горки“ из Подгорице и „Мркојевићи“ из Бара, које су побједнице Централне, односно Јужне регије.

У такмичењу, прилагођеном правилима међународних и националних спортских савеза, учествовало је око 700 дјевојчица, шестог и седмог разреда, из око 60 црногорских основних школа.

Овим поводом на церемонији у новој спортској хали, присутнима ће се обратити предсједник општине Беране Драгослав Шћекић и министар спорта и младих Никола Јановић, који ће побједницима турнира уручити и пехаре, док ће гости нашег града бити тога дана; предсједник ФСЦГ Дејан Савићевић, предсједник Одбојкашког савеза ЦГ Цветко Пајковић, предсједник Рукометног савеза ЦГ Петар Каписода, секретар националног Кошаркашког савеза Петар Поповић, те представници спонзора који од самог почетка подржавају овај школски пројекат.

Напомене ради, Министарство спорта је, на темељу споразума, потписаног са Министарством просвјете, преузело реализацију новоуспостављеног школског спортског такмичења.