Одбор за међуопштинску и међународну сарадњу  Скупштине општине Беране је 23.06.2016. године,  одржао сједницу, којом је предсједавао Југослав Рачић, предсједник Одбора. Сједници су присуствовали чланови одбора: Драгомир Ђукић, Милован Живковић, Ервин Манџукић, Богдан Јоксимовић, в.д.  менаџер Општине, Дарко Стојановић и секретарка Скупштине, Јасмина Ђукић.

На сједници су разматрани облици сарадње Општине са побратимским локалним заједницама и другим међународним субјектима.

Дарко Стојановић је извијестио Одбор о детаљима студијске посјете Народној Републици Кини, гдје је у своству члана црногорске делегације присуствовао „Семинару о развоју малих и средњих предузећа“, који се одржавао од 10. до 23. септембра 2015. године.

Драгомир Ђукић је упознао Одбор са закључцима са састанка који је недавно организовао директор Управе за дијаспору г-дин Предраг Митровић,  којем је присуствовао он као члан Одбора, Југослав Рачић, предсједник Одбора и Јасмина Ђукић, секретарка Скупштине.

Југослав Рачић је информисао Одбор  у вези посјете делегације СО-е Беране,  Градској општини Чукарица, поводом славе ове општине, Свете Тројице.

Договорено је да  Одбор за међуопштинску и међународну сарадњу узме активнију улогу у одржавању и повезивању са побратимским  и другим општинама и међународним субјектима.