У петак 26. октобра, у просторијама Општине Тиват је одржан округли сто на тему „Системи подршке за младе у пракси“ који је био подржан од стране Директората за младе Министарства спорта, а Омладински клуб Тиват је један од организатора.

На округлом столу је од стране Ненада Копривице, директора Директората за младе изнијето које су активности Министарства спорта по питању измјена и допуна Закона о младима, које ће бити урађене до краја године, а у марту се очекује скупштинска процедура поводом истог.

Други дио округлог стола је био посвећен примјерима из праксе општина који се односе на спроведене и планиране активности из домена омладинске политике.

Савјетница за младе у нашој Општини, Маријета Мојашевић, је изнијела дио извјештаја о томе шта је у претходне двије године урађено и шта је планирано од мјера и активности за младе. Нагласила је да се Канцеларија за младе Општине Беране води смјерницама из националног Акционог плана Стратегије за младе за 2018.годину, док се не донесе нови Локални план акције за младе. „Иако резултати нису лоши, треба урадити што више за младе наше општине“-нагласила је она.

Следећег мјесеца ће бити отворена нова Канцеларија за младе Општине Беране, која ће просторије дијелити са Омладинским клубом Беране и налазиће у просторијама малог стадиона. Реконструкцију канцеларија је финансирало Министарство спорта.