Foto-konkurs ,,Berane iz mog ugla” 2015. završen je izložbom fotografija koja je održana u Centru za kulturu. Konkurs je otvoren povodom dana opštine Berane i namjera organizatora je bila da na ovaj nacin uključi građane u svoje aktivnosti i na taj način im pruži priliku da sami budu promoter našeg grada. Konkurs je raspisan 17. 05. 2015. godine i građani Berana su imali priliku da šalju fotografije zabilježene na teritoriji opštine Berane do 15. jula 2015. godine.

,,Fotografija je grana umjetnosti koja ima najveću sposobnost da uspije u pogledu komunikacije, u pogledu činjenice da će ljudi uvijek moći da vide jednu zaustavljenu sliku života i stvarnost, prostora i vremena koji se uvijek mijenja. Svi mi imamo obavezu, a kroz ovaj konkurs i dobru priliku da promovišemo vrijednosti našeg grada. Konkurs će biti otvoren i naredne godine i već od sada građani mogu da prave fotografije kojima će i naredne godine učestvovati na ovom konkursu” istakla je na otvaranju ove izložbe Jelena Božović, savjetnica za kulturu u Opštini Berane. ,,Opština i umjetnici koji se bave fotografijom ubuduće će popularizovati fotografiju. Očekujemo da će iz godine u godinu biti više zainteresovanih za učešće na ovom konkursu i da je ovim foto-konkursom napravljen dobar uvod na temu fotografije. Biće organizovane i radionice na kojima će zainteresovani čuti nešto više o tome na koji način se može napraviti što bolja i kvalitetnija fotografija”

Tročlanu komisiju za izbor najboljih fotografija činili su: fotograf Zoran Raičević, predsjednik komisije, Jelena Božović, savjetnica za kulturu u Opštini Berane,član komisije i Luka Vulić, koji se u slobodno vrijeme bavi fotografijom, član komisije. Prispjelo je ukupno 36 fotografija od kojih je komisija izabrala fotografije za izložbu kao i tri najbolje fotografije koje su nagrađene iznosom od 150€ 1. mjesto, 100€ drugo mjesto i 50€ treće mjesto. Nagradom od 50€ nagrađena je i fotografija sa najviše lajkova na zvaničnoj fejsbuk stranici Opštine Berane.

Prvo mjesto osvojila je fotografija pod nazivom ,,Berane“ čiji je autor Momo Novović. Fotografija ,,Lugovi“ autorke Ljiljane Damjanović zauzela je drugo mjetso, dok se na trećem mjestu našla fotografija ,,Duga iznad Berana“ autora Radoja Vučetića. Najviše lajkova na fejsbuk stranici imala je fotografija ,,Luge“ autora Ivana Labovića.

Sve fotografije možete pogledati na zvaničnoj stranici Opštine Berane, a izložba u Centru za kulturu će biti otvorena do 7. avgusta.