У вези са појавом замућености воде за пиће у градском водоводном систему од јуче, 23.06.2016.године, прије подне Д.О.О. „Водовод и канализација“ обавјештава кориснике  услуга и укупну јавност о сљедећем:
Док вода с градског водоизворишта не буде у потпуности исправна за употребу,обавјештавамо све кориснике наших услуга да ће почев од данас на платоу испред Стадиона малих спортова бити обезбијеђена цистерна са водом за пиће.
– Надлежне службе „Водовода и канализације“, од уочавања поремећаја квалитета воде, сваких пола сата испитују мутноћу и садржај слободног хлора у води у градском водоводном систему. Наглашавамо да је садржај слободног хлора све вријеме био 0,3 мг/литру и да је то количина која гарантује микробиолошку исправност а да је мутноћа у константном паду.
– Узорке воде ради комплетне анализе узеће данас Институ за јавно здравље,а о резултатима анализе јавност ће бити благовремено информисана.

– Након што је јуче 23.6.2016 године приликом редовне контроле квалитета воде за пиће у градском водоводном систему, надлежна служба констатовала замућеност изнад горње границе одмах су обавијештене надлежене институције (санитарна инспекција, Институт за јавно здравље, Дом здравља – епидемиолошка служба)
– У циљу утврђивања узрока замућености консултовани су експерти из ове области који су утврдили да је обрушавање земље у подземним водотоцима, из којих се формира водоизвориште „Мерића врело“, могући узрок замућености воде за пиће у градском водоводном систему.