Из Д.О.О. „Водовод и канализација“ Беране саопштавају да је због нерационалне и прекомјерне потрошње воде дошло до угрожавања водоснабдијевања на територији општине.

,,И поред више упозорења и обавjештења евидентирано је да неодговорни грађани и даље воду користе нелегално и неконтролисано.

Овлашћени радници предузећа, у сарадњи са Комуналном полицијом свакодневно ће обилазити терен и сваког корисника који воду буде користио за заливање башти, прање тротоара и у друге сврхе гдје се вода прекомјерно и неконтролисано троши казниће за прекршај новчаном казном. За правна лица и предузетнике новчана казна биће у висини од десетоструког до двестоструког износа минималне зараде у Црној Гори, док ће за физичка лица новчана казна бити у висини од троструког до петнаестоструког износа минималне зараде у Црној Гори, у складу са Чланом 104 и Чланом 105 Одлуке о водоснабдијевању на подручју општине Беране.

Још једном апелујемо на потрошаче да воду користе рационално како не би били принуђени да користимо непопуларне мјере кажњавања и искључења“- саопштено је из Д.О.О. ,,Водовод и канализација“.

logo