У Спомен кући војводе Гавра Вуковића, 13. августа 2015. године, у склопу пројекта Културни идентитет и баштина Муслимана у Беранама, одржан је Округли сто на двије теме, друштвено политички положај и статус и културни идентитет и баштина Муслимана у Беранама.

Руководилац пројекта је професорица Едина Муховић, док је сарадник на пројекту невладино удружење Клуб културе.

Професорица Муховић је истакла да се овај пројекат спроводи под покровитељством Савјета Муслимана Црне Горе, а да је подржан од стране Фонда за заштиту и остваривање мањинских права у Црној Гори.

Реализацију пројекта, у трајању од четири мјесеца, прате различите активности. Прва је успјешно реализована током мјесеца јула кроз Вече илахија и касида које је одржано у беранском Центру за културу. Данашњи округли сто је друга по реду, док је етнолошка изложба следећа, казала је она.

Према ријечима Рафета Мулића, сарадника на пројекту, циљ овог Округлог стола је да се анимирају млади али стручни људи, јер је афирмација горе наведених тема управо на њима, те им треба пружити шансу да своје знање представе широј јавности.

Намјера овог пројекта је да се пружи немјерљив допринос мултикултуралности која треба да нас обједињује и зближава, а не разједињује, истакао је он.

Учешће на овој панел дискусији, поред професорице Муховић и господина Мулића, узели су Елведеин Дрпљанин, магистар политичких наука, професори књижевности Бојан Рајевић и Радоје Фемић, студенти Едина Гредић и Ервин Мулић, средњошколац Ален Хаџовић и Селма Алихоџић, дипломирани економиста.