У великој сали СО Беране одржан је тренинг поводом усвајања Локалног плана за родну равноправност општине Беране 2015-2017. Учешће су узели функционери, старјешине, одборници, чланови Савјета за родну равноправност, Чланови радног тима, представници државних органа и представници локалне управе.

Присутне је испред организатора, Општине Беране и Секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности, поздравила савјетница за родну равноправност Фатима Међедовић Беговић.

Теме о којма се дискутовало биле су: пол и род у оквиру родне равноправности; нормативни оквир родне равноправности на локалном нивоу и значај Локалног плана за постизање родне равноправности у општини Беране.

Биљана Пејовић, испред Министарства, истакла је  да су тренинзи и предавања на тему родне равноправности од изузетне важности на европском, па тако и на нивоу градова и локалних заједница, а посебно када је у питању имплементација локланих  акционих планова и других правних аката. Она је истакла да помоћ у пројектима оснаживања политике родне равноправности на локалном новоу пружа канцеларија ОЕБС-а у Црној Гори.

Активностима су присуствовале и представнице Министарства за људска и мањинска права и канцеларије ОЕБС-а.