Очишћено корито ријеке Брњица

Агенција за инвестиције и развој Берана протеклих дана спровела је активности чишћења корита ријеке Брњица у Мјесној заједници Петњик. Захваљујући механизацији агенције корито ријеке у дужини од 1,5 км уређено је у овој мјесној заједници. Тиме је ријешен вишедеценијски проблем са којим су се суочавали мјештани Петњика, јер се ријека Брњица приликом обилних киша изливала те правила велике штете на сусједним имањима.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Петњик Бојан Барјактаровић у име мјештана захвалио се Општини Беране и истакао је да је овом акцијом чишћења корита Брњице ријешен велики проблем који су имали мјештани и да је сада више од 60 хектара земље погодно за земљорадњу.

Ово је још једна од низа реализованих активности договорених на обиласку мјесних заједница општинског руководства.

У склопу редовних активности Агенције ради се на насипању локалних путева на подручју мјесне заједнице Полица, село Драгосава док су радови на мосту у Курикућама на локацији Десин дол  у завршној фази.

Планирана је реконструкција улице Црвени крст, те се у ту сврху спроводи снимање терена. У току су радови и на поправци градске расвјете.

У склопу редовних активности Агенције ради се на насипању лoкалних путева на подручју мјесне заједнице Полица, село Драгосава док су радови на мосту у Курикућама на локацији Десин дол су у завршној фази.

Планирана је реконструкција улице Црвени крст, те се у ту сврху спроводи снимање терена. У току су радови и на поправци градске расвјете.