Пети међународни дјечји фестивал „Лимско срце“ биће одржан 3, 4. и 5. октобра 2018. године. Ова манифестација је посвећена образовању, дружењу и забави дјеце предшколског узраста и ученицима нижих разреда основних школа.

Фестивал ће трајати три дана. Првог дана (сриједа 3. октобар), са почетком у 10.00 сати, у сали Центра за културу биће уприличено свечано отварање фестивала. Као специјални гост публици ће се представити Милош Милошевић – Шика, драмски пјесник и писац за дјецу. У наставку биће одиграна представа „Шанта Панта“, позоришта „Станковић“ из Никшића. Истог дана са почетком у 17.00 сати на репертоару је представа „Камење“, ЈУ КСЦ Какањ.

У четвртак 4. октобра, са почетком у 11.00 сати, на сцени Центра за културу, представиће се Босанско народно позориште из Зенице представом „Пут до чаролије“, док ће у 17.00 бити одиграна „Новогодишња бајка“, ОШ „Вук Караџић“ – Беране.

Последњи дан фестивала (петак 5. октобар), резервисан је за представе „Залеђено краљевство“, продукције „Арт тема“ из Београда, и „Лепотица и звер“ – Дом културе Пријепоље, које се приказују у 11.00, односно 17.00 сати, у Центру за културу.

„Циљ овог фестивала је да се кроз различите креативне форме промовишу умјетност и култура. Одлазак на позоришну представу је изузетно значајан за интелектуални и емоционални развој дјетета. Код дјеце се развијају креативност и самопоуздање, јача њихово интересовање за књижевност, музику, глуму, игру… Поента је дјеци и младој публици пружити најбоље могуће естетско, специфично и позоришно искуство. Утицај позоришта на њих је јединствен у односу на остале умјетничке форме. Гледање представа може бити добар начин да дјеца уче и разумију и друге умјетности“, саопштили су организатори.

И ове, као и претходних година, у сарадњи са школама, обезбијеђен је долазак ученика основних школа са градског и сеоског подручја, као и полазника предшколске установе „Радмила Недић“, те корисника Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју, којима су и представе намијењене. Важно је напоменути да је за дјецу из сеоских школа организован превоз.

Организатори фестивала су Центар за културу и општински Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО.