На  Збору грађана Мјесне заједнице Доње Заостро, који је јуче одржан у сеоском дому, изабрани су нови чланови Савјета МЗ. Већином гласова присутних је одлучено да Савјет МЗ Доње Заостро чине: Веселин Радичевић, Рајко Радичевић, Драгић Нишавић, Вукосав Нишавић, Јагош Нишавић, Драгољуб Шћекић и Мирослав Тмушић. На Збору изабран је и Надзорни одбор од три  члана који чине: Мијајло Нишавић, Борислав Р.Нишавић и Жељко Нишавић.

На конститутивној сједници Савјета, одржаној након Збора грађана, нови Савјет МЗ Доње Заостро је већином гласова присутних чланова Савјета изабрао Веселина Радичевића за предсједника Савјета МЗ Доње Заостро, који ће у наредне четири године заступати ову мјесну заједницу. За замјеника предсједника Савјета изабран је Драгољуб Шћекић.

До сада је функцију предсједника Савјета успјешно обављао Драгић Нишавић, који је новом руководству пожелио пуно среће у будућем раду.

Збору грађана, испред локалне самоуправе, су присуствовали ВД Секретар секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности Милош Раковић и  савјетник за мјесне заједнице – Милица Рачић.