Агенција за инвестиције и развој Берана, у складу са својим надлежностима, дана 18.01.2016.године, даје следеће обавјештење:

Сходно најави Републичког хидро-метеоролошког завода, у ноћи између суботе и недјеље, дошло је до обилних снијежних падавина, нарочито на сеоском подручју, гдје је снијег нападао око 30цм у просјеку.
Дежурне службе општине Беране су благовремено реаговале и у току ноћи успјеле да очисте велики дио сеоског подручја, док је на градском подручју по потреби вршено посипање соли.
Током читаве ноћи снијег је наставио да пада и створен је нови снијежни покривач. У раним јутарњим сатима Агенција за изградњу и развој Берана је, почевши од најужег дијела града, а по плану и програму зимске службе наставила са чишћењем и до недјеље увече успјели смо да очистимо и најудаљенија подручја Шекулара, Калудре, Горњих села, Горњег Заостра и реаговали гдје год је било потребно. Морамо напоменути да је током акције чишћења долазило до кварова на машинама, који су  брзо  санирани како би се наставило са радом.
Aгенција је обезбједила довољне количине соли и  посипање ће се вршити на прометним локалним путевима и критичним тачкама у градском и  сеоском подручју.

– За данас се планира наставак чишћења снијега у најудаљенијим сеоским подручјима Шекулара, Горњих села, Полице, Заграда и Скакавца.