Из Агенције за изградњу и развој саопштавају да девет специјализованих возила непрестано одржава локалне путеве на територији општине Беране.

Током ноћи и дана су очишћени путеви у градском језгру и приградским насељима Дапсиће, Петњик, Будимља, Лужац, Долац и Пешца. Након путева, механизација Агенције ће очистити и пјешачке стазе и тротоаре и наставити са чишчењем улица.

Очишћени су локални путеви до Курикућа, Лубница и Главаца, Штитара и Бубања а у току је чишћење путева према Доњим Лугама, Доњој Ржаници, а затим и према Загорју, Калудри, Горњем и Доњем Заостру, Шекулару и Полици.

Након чишћења свих путева, Агенција ће за вријеме падавина наставити да непрестано одржава све локалне путне правце.

Механизација АИР је радила на чишћењу регионалног путног правца Беране -Лубнице иако је он, као и путни правци   Беране-Полица-Петњица, Беране- Андријевица и Беране -Рожаје  у надлежности државне Дирекције за саобраћај.

Из Агенције за изградњу и развој  позивају грађане на стрпљење и солидарност у условима појачаних падавина. Комплетно одржавање локалних путних праваца се обавља механизацијом Агенције за изградњу и развој