UNDP, у склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) и у сарадњи са Општином Беране, организује низ обука за младе људе из Берана за 2023. годину, а базирано на налазима опсежног истраживања (istraživanja o percepcijama i stavovima mladih) о перцепцијама и ставовима младих које смо спровели у 15 локалних самоуправа у којима се ReLOaD реализује.

Обука о предузетништву и покретању сопственог бизниса ће се одржати у БЕРАНАМА, 6-7. 03. 2023. године, у хотелу ,,Беране“ – за младе (15-30 година) из Општине Беране.

На дводневном тренингу млади ће научити како на најлакши начин упловити у предузетништво, наћи финансијску подршку и изборити се с администрацијом. Обуку ће водити тренерица Ивана Томашевић, уз подршку асистенткиње Биљане Поповић. Такође, током обуке имаће прилику да чују искуство младе предузетнице, Милице Матовић.

Заинтересовани млади се пријављују путем мејла reloadgrants.me@undp.org. Пријаве за обуку у Беранама су отворене до 04.03. У случају да буде потребно, оправдања за школу ће бити обезбијеђена.