Поводом завршне фазе пројекта,, Мала школа угоститељства“, који спроводи Служба менаџера Општине Беране а финансира Завод за запошљавање Црне Горе у склопу професионалне рехабилитације и активне политике запошљавања и запошљавања лица са инвалидитетом, предсједник Општине Драгослав Шћекић  уручио је  сертификате лицима која су успјешно прошла обуку.

Према ријечима координаторке пројекта Маријане Вешовић пројекат даје допринос запошљавању лица са инвалидитетом , кроз усвајање знања и развијање вјештина за квалитетно и успјешно обављање посла из области кулинарско- угоститељске струке.

Предсједник Шћекић је истакао да је ово један у низу значајних пројеката који је Општина Беране успјешно реализовала. Полазници су на најбољи начин обавили обуку,казао је он и додао да се нада њиховом брзом запослењу.

,,У оквиру локалне управе међу запосленима је и  одређен број лица са инвалидитетом и они у цјелости испуњавају услове и потребе описа радног мјеста које покривају“- казао је предсједник Шћекић и додао да се нада новим пројектима које ће заинтересованим лицима пружити нове изазове.

Партнер пројекта је ЈУ ,,Вукадин Вукадиновић“, која је као школа вршила обуку особа са инвалидитетом за обављање послова и занимања у струци помоћни кувар. Невладине организације „Сјеверна земља“, „Корак наде“ и „Љепша будућност“ су такође биле партнери пројекта.  Програм образовања је трајао три мјесеца или 216 радних сати/ часова, а вриједност пројекта је 39.721,20 еура.