Секретар Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду Божо Премовић одржао је радни састанак са представницима – предсједницима два удружења пчелара са територије општине Беране:
Драганом Пешић из Удружења пчелара „РОЈ“ и Велизаром Цимбаљевићем из удружења пчелара „УЉАНИК“.


На састанку се разговарало о проблемима које имају  берански пчелари као и о програмима и субвенцијама које Секретаријат за пољопривреду планира да спроведе у наредном периоду, како би на неки начин помогао пчеларску производњу.
Секретаријат и ове као и предходних година планира да распише Јавни позив за субвенцију шећера за прихрану пчелињих друштава пчеларима чије се кошнице налазе на територији општине Беране и исти имају пребивалиште на територији Берана.
Ис Секетаријата је предочено предсједницима Удружења да воде прецизну евиденцију својих чланова као и да податке доставе Секретаријату.  
Предсједник удружења „РОЈ“  г-ђа Драгана Пешић је похвалила мјере и субвенције које спроводи Секретаријат за пољопривреду и нагласила да је неопходна боља сарадња између пчеларских организација, Савеза пчелара и локалних самоуправа како би се побољшале Јавне политике из области пчеларства и пчелари остварили бољи статус.


Предсједник удружења „Уљаник“ Велизар Цимбаљевић нагласио je да има доста пчелара на територији наше општине који нису чланови ни једног удружења или су члaнови неких удружења која се налазе у другим градовима. Такође је образложио да доста пчелара немају регистровану производњу, односно нису регистровани у Централном регистру пољопривредних газдинстава као ни у Фитосанитарној управи, и да би требало порадити на едукацији пчелара како би се исти регистровали и остварили право на субвенције Министарства пољопривреде  и Локалне самоуправе.
На предлог предсједника удружења, Секретар Божо Премовић је казао да ће у септембру мјесецу организовати једно предавање о заразним болестима пчела на којем ће бити позвани и представници Министарства пољопривреде.
Секретар је најавио и одржавање манифестације „Дани меда и пчелињих производа“ коју Секретаријат за пољопривреду планира да организује и одржи у главној улицу половином септембра мјесеца, и том приликом је замолио предсједнике Удружења да обавијесте своје чланове да се у што већем броју појаве и изложе своје производе.
Након састанка Секретар Божо Премовић са сарадницима Илијом Марковићем и Мартом Лекић обишао је произвођача меда и пчелињих производа Сању Делевић на газдинству „Медени Бријег“ у селу Буче.