Школа за основно музичко образовање у Беранама богатија је за сет бубњева, које им је донирао Секретаријат за културу, омладину и односе са НВО Општине Беране.

Ове инструменте jуче су Ђачком парламенту у просторијама ове школе уручили предсједници ђачких парламента четири средње школе са територије општине Беране.

Милена Зоњић, директорица Музичке школе, казала је да је сваки нови инструмент у овој школи отвара нове могућности за ученике.

Истакла је да раде на побољшању квалитета наставе и проширењу ваннаставних активности.

„Сигурна сам да поред изврсних пијаниста, виолиниста… међу нашим малишанима чекају и они који желе да остваре своје снове и науче да свирају бубњеве“ , навела је Зоњић.

Директорица се посебно захвалила се ресорном Секретаријату и Општини Беране на подршци и помоћи.

Никола Урошевић, секретар за културу, омладину и односе са НВО Општине Беране, рекао је да су увијек задовољни када могу радити са школама и омладином.

„Надамо се да ће наша донација обогатити рад и наставу ученика, јер музика повезује људе и премошћује разлике међу њима“, казао је Урошевић.

Уручењу инструмента присуствовао и Драгоје Рајковић, савјетник спровођење омладинске политике у општинском Секретаријату.

Ученици су навели да су узбуђени због тога што су добили нове добоше и да ће уз много труда и проба музику довести до савршенства.