Министарка без портфеља у Влади Црне Горе, Марија Вучиновић осврнула се у другом дијелу састанка са предсједником општине Беране, Драгославом Шћекићем, на ситуацију у којој се прије извјесног времена нашла породица Томкић из нашег града.

tekst

„Као представница Хрватске грађанске иницијативе и Владе ЦГ, желим још једном да поручим да морамо сви заједно предузети мјере како би породица Игора Томкића остала безбједно да живи и ствара у Беранама“, казала је Вучиновић окупљеним новинарима и подсјетила:

„Влада је из средстава текуће буџетске резерве, у тренутку када је то фамилији Томкић требало, хитно опредијелила износ од 12.000 евра како би они у невољи која их је задесила, имали почетни капитал за обезбјеђење даље егзистенције“.

Предсједник Шћекић је и овом приликом поновио да је Беране мултиетнички град.

„Желимо да се сви грађани Берана осјећају потпуно сигурно и безбједно. Као што смо осудили оно што се дешавало породици Томкић, тако сада инсистирамо да се уложе додатни напори како би они остали да живе и раде у нашем граду. Наравно, уколико из других разлога, који нису везани за овај случај, не желе да промијене средину“, казао је он.

Први човјек наше општине је поручио да ако је ипак њихов могући одлазак везан за проблем безбједности и угрожености то се никако не смије дозволити.

„У сарадњи са надлежним институцијама и органима учинићемо све да би они могли безбједно и нормално да функционишу у Беранама“, истакао је на крају предсједник.