„И ово мјесто на којем се данас налазимо, нова хала спортова, потврда је одлучности Општине Беране да у сарадњи са ресорним министарством, омогућимо што боље услове за постизање врхунских резултата. Ту су и улагања у градски стадион, а све то потврђује нашу ријешеност да Беране вратимо на стазе успјеха и побједа, али се нећемо зауставити на томе“, нагласио је предсједник Шћекић на отварању финала школског Купа у одбојци.

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић и министар спорта и младих Никола Јановић званично су отворили финале школског Куп такмичења у одбојци, у којем је у протеклих неколико мјесеци учествовало око 700 дјевојчица, шестог и седмог разреда, из око 60 црногорских основних школа.

тескт

На свечаној церемонији отварања, предсједник је казао да је данашња манифестација прилика да се подсјетимо да је Беране било и остало расадник талената, и спортски центар који је био цијењен и у бившој Југославији, а сада у нашој држави, Црној Гори.

„Школски спорт је изузетно битан и представља основу за будућност нашег спорта. Укључивање дјеце у спортске активности шаље поруку, не само спортског духа, него и здравог начина живота, што је у данашњим временима, основ за опстанак и очување здраве породице“, подвукао је предсједник Шћекић.

Навео је да је данашње финале националног Купа у одбојци потврда да спорт спаја људе, а то је управо највећи успјех сваке утакмице.

„Не оптерећујте се побједама. Самим учешћем ви сте побједници!УживаЈте у игри, у спорту, и са овог турнира однесите у Бар, Подгорицу и широм наше државе најљепше импресије, које ћете дијелити са вашим другарицама и друговима. Тиме на најбољи начин промовишете све оне вриједности спорта, због којих милиони људи долазе на стадионе и у спортске хале“, закључио је први човјек наше општине на крају.

тескт

Министар спорта и младих Никола Јановић је навео да нас Куп у одбојци окупља по други пут и полако постаје континуитет, те да подаци говоре да је ове године укључен већи број дјеце него прошле.

„Спорт јсте врста игре, а игра припада дјеци. Стога смо у Министарству препознали да школски спорт мора бити његован и промовисан, и да развијајући спорт развијамо такмичарски дух и будимо оно најбоље у дјеци“, поручио је министар.

У наставку је нагласио да га радује чињеница да је ове године финале дјечјег купа одржава у Беранама, чиме се, како истиче, води рачуна о равноправној регионалног заступљености.

„Беране је показало да је и даље град спорта, као што му и приличи“, рекао је Јановић.

тескт

Пласман у финале школског Купа Црне Горе у одбојци, избориле су ученице, шестог и седмог разреда, ОШ „Вук Караџић“ из нашег града које су уједно побједнице такмичења Сјеврене регије, затим школа
„Максим Горки“ из Подгорице и „Мркојевићи“ из Бара, које су побједнице Централне, односно Јужне.

тескт

Више од хиљду посјетилаца пратило је церемонију отварања Купа са трибина нове спортске хале у нашем граду. Након официјалног дијела, одигране су утакмице и проглашени побједници.

тескт

Екипа ученица ОШ „Вук Караџић“ освојила је друго мјесто у финалу школског Куп такмичења Црне Горе у одбојци. Под вођством професора физичког васпитања Небојше Божовића, Беранке су биле боље од својих вршњакиња из школе „Максим Горки“ из Подгорице, док су изгубиле у мечу против екипе ОШ „Мркојевићи“ из Бара, које су уједно и побједнице црногорског одбојкашког Купа.

Пехаре и медаље су уручили директор ОШ „Вук Караџић“ Вукадин Божовић и у име Општине Беране, савјетник Владимир Обрадовић.

тескт

Свечаности у хали спортова присуствовали су гости из Подгорице; предсједник Одбојкашког савеза Цветко Пајковић, Рукометног савеза ЦГ Петар Каписода, Црногорског школског спортског савеза Будимир Вукићевић, представника Фудбалског савеза Амил Герина; директорица Монте Кредита Светлана Рогановић, директор Аеродрома Црне Горе Данило Орландић и Монтепута Јонуз Мујевић; те директор Спортског центра Дарко Бубања, затим основних школа са подручја општине, професори и ученици, као и бројни грађани.

тескт