Помоћник секретара Секретаријата за културу, омладину и односе са  НВО Предраг Шћекић боравио је у посјети побратимском граду Дуделанж у Луксембургу. Током радне посјете Шћекић се састао са одборником побратимске општине Лорисом Спином задуженом за културу, организацију фестивала, сајмова, развој спорта и грађанско учешће, и предсједником комисије за побратимске градове Волтером Беретинијем. Такође, током радне посјете, представник секретаријата разговарао је са предсједником општине Дуделанж Даном Бианцаланом и предсједником организационог одбора међународног рукометног турнира Беном Зеиметсом. Приликом разговора са луксембуршким партнерима истакнута је потреба јачања сарадње двије општине, посебно на пољу културе, омладинске политике и спорта. Такође, разговарано је о добрим праксама које се спроводе у побратимском граду на заустављању расељавања образованих младих особа, моделима за унапређење и побољшање рада служби за спасавање, промоцији домаћих умјетника, као и начину уређења простора и организације локалне самоуправе.  

Током боравка Шћекић се састао и са представницима завичајног друштва „МБ Дапсићи“ г-дином Жарком Цимбаљевићем са којим је разговарао о функционисању друштва, развојним пројектима и будућој сарадњи МЗ Дапсићи и општине Беране кроз заједничке активности.   

Домаћин посјете је био Миомир Мики Вујовић, члан завичајног друштва исељеника „МБ Дапсићи“, коме дугујемо велику захвалност.

     ,,Што се тиче рукометног такмичења, више смо него задовољни самом организацијом „Youth Cup Dudelange 2023“, једног од најзначајнијих европских турнира за кадете и млађе рукометаше и рукометашице и успјехом наших учесника. Наиме, у веома јакој конкуренцији наше дјевојчице су у категорији до седамнаест година и млађе, освојиле друго, а дјечаци у категорији до двадесет година и млађи треће мјесто.  Успјесима наших спортиста су допринијели и наши грађани на привременом раду у Луксембургу који су били наш осми играч током трајања турнира, којима смо такође пуно захвални“, истакао је Шћекић.