Предсједник општине Драгослав Шћекић уручио је данас бесплатне уџбенике ученицима Школе за основно музичко образовање.

Шћекић уручио бесплатне уџбенике

Средства за набавку 115 књига за ученике од првог до трећег разреда, узраста од шест до девет година, обезбиједила је ове године Општина Беране.

Предсједник Шћекић је истакао да смо прва општина у Црној Гори која показује бригу за музичко образовање наших најмлађих суграђана.

„Прије шест година започели смо пројекат обезбјеђивања бесплатних уџбеника за ученике основних школа и створили контиуитет у том правцу. Слободно можемо рећи да смо били примјер добре праксе, којим су се повеле и остале црногорске општине, па се надамо да ће тако бити и овај пут“, казао је и навео:

Шћекић уручио бесплатне уџбенике

„Буџетом обезбјеђујемо средства за набавку уџбеника,сматрамо да је то одговаран однос према онима који су за нас најзначајнији, а то су дјеца. Очекујем да ће број  дјеце која иду у музичку школу увећавати, јер је то успјех за овај град. Сарађујемо свакодневно са школама, не само у виду додјеле бесплатних уџбеника већ и кроз помоћ побољшавања инфраструктурних услова за ђаке и наставнике јер је то улог за будућност, за бољи град и љепше услове за живот“.

У наставку је казао да ће Општина Беране наставити и даље да награђује и подржава талентоване ученике који на најбољи начин представљају своју школу и град, учествујући и освајајући награде и признања на престижним домаћим и међународним такмичењима.

„На крају бих искористио прилику да директорици и њеним сарадницима честитам јубилеј од 70 година постојања, који ове године обиљежава Школа за основно музичко образовање у нашем граду“, закључио је Шћекић.

Шћекић уручио бесплатне уџбенике

Директорица Музичке школе, Андријана Вучетић – Обадовић се захвалила локалној самоушправи на челу са предсједником Шћекићем на уаказаној пажњи и пожељела ученицима срећан почетак школске године.

„Поштовани предсједниче , захваљујемо се на овом лијепом гесту, пажњи и поштовању, којим сте истакли значај музичког образовања у нашој општини. Драги родитељи, хвала што сте одабрали нашу школу за мјесто гдје ће ваша дјеца проводити један дио слободног времена. Дивна дјецо, желим вам срећан и успјешан почетак музичког образовања, али и наставак започетог. Уважене кколеге, хвала на сарадњи , тимском раду и стрпљењу“, казала је директорица и нагласила да Музичка школа у Беранама ове године прославља велики јубилеј – 70 година постојања, који ће бити свечано обиљежен 4. јуна 2020. године када је Дан школе.

Шћекић уручио бесплатне уџбенике

У музичком дијелу програма наступили су професори Музичке школе који су интонирали химну, затим хор ученика трећег разреда који је извео поздравну пјесму, трио у саставу Настасија Зоговић и Милена Пековић (виолина) и Наталија Кораћ (клавир), Момчило Лончар на хармоници, Сергеј Арсенијевић на клавиру и дуо, Филип Дубак (гитара) и Нина Радуновић (флаута).

У улози медијатора програма била је професорица Драгана Поповић.