Предсједник општине Драгослав Шћекић и потпредсједник Раде Кљајић,   присуствовали су састанку са челницима Универзитета Црне Горе и Медицинског факултета.

Ректор Универзитета Црне Горе проф. др Данило Николић и предсједник Управног одбора УЦГ проф. др Душко Бјелица, данас су боравили у Беранама, у  радној посјети Високој медицинској школи, која је  је прије пола године пресељена у нови Универзитетски центар. Такође, састанку су присуствовали декан Медицинског факултета проф. др Миодраг Радуновић и руководилац  студијског програма Високе медицинске школе проф.др Саша Раичевић.

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, исказао је задовољство што су представници Универзитета Црне Горе и Медицинског факултета посјетили ову високошколску установу, и том приликом је затражио од челника Универзитета Црне Горе да сагледају могућност отварања новог и јединственог, опште прихватљивог студијског програма, који би дао на значају даљег развоја Универзитетског центра, што би било веома значајно за наш град, истичући да је Беране увијек био суштински центар сјевероистока државе.

„Драго ми је што смо на данашњем састанку заједно констатовали да је исправна одлука што је Висока медицинска школа остала у Беранама, која тренутно располаже  са врло квалитетним условима за рад. Надамо се да ћемо убудуће заједничком сарадњом допринијети да ти услови буду још бољи отварањем нових студијских програма“, истакао је Шћекић.

Проф.др Данило Николић је казао да проширењем просторних капацитета Високе медицинске школе и отварањем Универзитетског центра у Беранама, који је вишенамјенски објекат намијењен за унапређење квалитета рада и живота студената, су створени бољи услови студирања, гдје студенти могу стећи највеће знање и вјештине у области медицине.

Проф.др Душко Бјелица је рекао да ће Универзитет ЦГ предлог и  могућност отварања новог студијског програма у Беранама, о коме је било ријечи на састанку, размотрити у наредном периоду.