Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић осудио је данас оштро искључења струје у претходних неколико дана у општинама Беране и Андријевица.

Предсједник Шћекић је истакао да је недопустиво да у 21. вијеку грађани данима немају струју и да буду приморани да Нову годину дочекују под штерикама.

Црногорски електродистрибутивни систем (ЦЕДИС) је превише лежерно приступио насталој ситуацији или је и даље под контролом и притиском пропалих политичких структура које се свете овом крају Црне Горе„, саопштио је предсједник Шћекић.

Нагласио је да су се морали боље организовати, ангажовањем додатних екипа са приморја и из централног дијела на хитном отклањању кварова.

Нестанком струје грађани су претрпјели велике штете јер су приморани да баце комплетне намирнице из замрзивача. Неко за то мора преузети одговорност„, рекао је предсједник.

Предсједник Шћекић је казао да ЦЕДИС мора да изврши поправке и спријечи масовнија и дужа искључења.

„То не смије да се догађа и мора се учинити све да се не понавља“, навео је предсједник општине Беране.

Он је оцијенио да ова компанија мора да има одговорност према грађанима.

„Цедис се поводом ове ситуације понаша врло непрофесионалано. Не дају праве одговоре и не осјећају да морају“, додао је Шћекић.

Подсјетимо, група потрошача са подручја Андријевице протестовала је јуче испред зграде Црногорског електродистрибутивног система у Беранама због искључења струје.