Предсједник општине Беране, Драгослав Шћекић присуствовао је округлом столу „Да јавно не буде тајно“, који је организовала Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС) у Подгорици са циљем размјене знања и искустава на тему слободног приступа информацијама, а поводом формирања и рада Владине радне група за израду Приједлога Закона о измјенама и допунама Закона о слободном приступу информацијама.

манс општина беране
Фото: Манс

Округли сто организован је у уторак уз подршку Делегације Европске уније (ЕУ) у Црној Гори и у партнерству са организацијом Access Info Europe, у сусрет предстојећим измјенама поменутог Закона.

манс општина беране
Фото: Манс

Шеф делегације ЕУ у Црној Гори, Аиво Орав, који је узео учешће на округлом столу, подсјетио је да нови Извјештај Европске комисије позива институције да обезбиједе већу транспарентност и одговорност, посебно у областима које су подложне корупцији.

Овом приликом своја излагања су имали извршна директорица МАНС-а Вања Ћатовић – Марковић, министарка јавне управе Сузана Прибиловић, затим извршна директорица Access Info Europe Хелен Дарбишир и многи други.