У кући војводе Гавра Вуковића отворена је изложба слика и цртежа црногорског сликара Наода Зорића, која ће због великог интересовања бити отворена за посјетиоце наредна два мјесеца.

Шћекић отворио изложбу Наода Зорића

Црногорска брда су, како је казао предсједник општине Драгослав Шћекић на отварању, била насељена посебним сојем људи а управо су ликови тих витезова живота и смрти населили платна новосадског, цетињског и београдског ученика, сликара рођеног у селу Ђурђевића Тара, Наода Зорића.

„Више од три деценије, Наод пролази замршеним путевима људске душе. Својом емотивном снагом, обједињује архаично и савремено, пролазно и вјечно. Искрен, аутентичан, доследан. Храбро суочен са мотивима о црногорском народу“, навео је предсједник Шћекић у свом говору.

Шћекић отворио изложбу Наода Зорића

Наод је казао да га посебно радује што има ту прилику да излаже Беранама, како је нагласио, први пут.

„Овдје су изложене слике и цртежи – настали у последњих двадесет година мог рада кроз различите фазе. Цртам човјека – Црногорца тзв. горштака јер волим да истражујем људе и да то преточим касније у умјетност“, објаснио је он.

Шћекић отворио изложбу Наода Зорића

Открио нам је да су му организатори саопштили да ће изложба због интересовања бити отворена наредна два мјесеца, што је и за њега самог било изненађење.

„Драго ми је што је предсједник општине – господин Шћекић отворио моју изложбу вечерас јер знам, приватно, да му се јако допада мој рад“, казао је Зорић и додао да воли да дође у Беране код својих пријатеља јер, према његовим ријечима, овдје живе квалитетни људи.

Пријем за умјетника

Шћекић отворио изложбу Наода Зорића

Сјутрадан је у свом кабинету предсједник општине угостио нашег умјетника и у пријатељском разговору пожелио му пуно успјеха у даљем раду.

Са њим су били присутни директорица Центра за културу Слободанка Ивановић и ликовни уредник у овој установи Ирвин Масличић.