„Позивам амбасадора Владимира Божовића да, по укидању ове срамне одлуке одлазеће власти, у најскорије вријеме интензивирамо нашу сарадњу у правцу наставка реализације планова о упостављању најближих и најтјешњих односа Црне Горе и Србије“, наводи се, између осталог, у саопштењу предсједника општине Беране Драгослава Шћекића.

Шћекић осудио протјеривање амбасадора Србије: Отварање Конзулата у Беранама допринијеће јачању братских односа двије државе

Саопштење преносимо интегрално:

“Општина Беране изузетно цијени државничке напоре амабасадора Србије господина Божовића, и у том правцу још једном поздрављамо напоре да се у најскорије вријеме отвори Конзулат Републике Србије у Беранама. То ће бити још један корак у правцу снажења братских односа двије државе, које, одлазећа власт, својим последњим политичким трзајима покушава нарушити.

Користим прилику да поздравим државничке потезе предсједника Србије и предсједника Владе Србије, Александра Вучића и Ане Брнабић, као што најоштрије осуђујем антиевропски и недемократски чин Министарства вањских послова Црне Горе, чин који одступа од традиционалних вриједности Црне Горе, по чему смо били препознати прије доласка на власт гарнитуре оличене у ДПС-у и његовим партнерима. Сигуран сам да овај потез неће нарушити пут који је Црна Гора трасирала 30. августа, а то је развој добросусједских односа и интензивирање наше сарадње са братском нам Србијом.

Позивам амбасадора Владимира Божовића да, по укидању ове срамне одлуке одлазеће власти, у најскорије вријеме интензивирамо нашу сарадњу у правцу наставка реализације планова о упостављању најближих и најтјешњих односа Црне Горе и Србије”, стоји у саопштењу предсједника општине Беране Драгослава Шћекића.