Предсједник општине Драгослав Шћекић са сарадницима, министром саобраћаја и поморства Османом Нурковићем и директором Управе за саобраћај Савом Парачом,  обишао је градилиште путног правца Беране-Лубнице-Колашин и градилиште магистралног пута Беране-Петњица.

 У радној посјети општини Беране данас су боравили министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић са сарадницима и директор Управе за саобраћај Саво Парача са сарадницима.

Повод посјете је реализација пројеката које Министарство саобраћаја и поморства и Управа за саобраћај спроводе на територији општине Беране. Такође, како се ради на изградњи путева Беране-Лубнице- Колашин и Беране-Петњица, у склопу радног обиласка терена,  обиђена су градилишта на поменутим дионицама.

Предсједник општине Драгослав Шћекић изразио је задовољство што се капитални пројекти реализују на територији општине Беране, истичући њихов значај за валоризацију ресурса које наша општина посједује на добробит свих грађана.

„За oпштину Беране пројекти који се тренутно реализују су веома важни и само повезивање, како руралних средина, али и сусједних градова, ће утицати на свакодневни живот грађана и лакше функционисање у сваком погледу“, казао је Шћекић.

Поред јако изазовних дионица на реконструкцији пута Беране-Лубница-Језерине са изградњом тунела Клисура и реконструкцији регионалног пута Р-20 Беране – Калаче, дионици Беране – Подваде, динамика извођења радова је на задовољавајућем нивоу, при чему је акценат на квалитету изведених радова, заједнички је став саговорника.

Разговор је био прилика да се ријеше неке дилеме и изађе у сусрет захтјевима становника нашег града, везано за реконструкцију саобраћајница. А како је казао министар Нурковић, приоритет је квалитет изведених радова, а не мање важно је да ће ове саобраћајнице повећати безбједност и сигурност учесника у саобраћају.

Директор Управе за саобраћај Саво Парача представио је присутнима динамику извођења радова на овим локалитетима, али и планове Владе и Управе за саобраћај за наредне пројекте. Како је истакао, “квалитет извођења радова се прати у континуитету, можемо бити задовољни са до сада изведеним радовима”.