Посебан акценат је на састанку предсједника општина Беране и Андријевица дат томе да се више никада не смије дозволити да се Васојевићи дијеле по било ком основу.

Шћекић и Ћулафић за унапређење сарадње Берана и Андријевице

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић са сарадницима, начелницима Службе заштите и спашавања и Службе за унутрашњу ревизију – Тихомиром Богавцем и Драганом Прашчевић, боравио је у званичној посјети Општини Андријевица гдје се састао са предсједником ове општине Жељком Ћулафићем и потпредсједником Веском Ракетићем.

Први човјек беранске општине честитао је колеги из Андријевице на избору за предсједника општине, као и успјех који је остварен на недавно одржаним, заједно са парламентарним, локалним изборима. Коалиција „За будућност Андријевице“ (СНП и НСД) и Демократска ЦГ преузели су локалну власт од, до тада, владајућих Дпс-а и Сд-а после девет година.

На састанку је разговарано о успостављању што тјесније сарадње ове двије општине које су некада биле једна.

„Сарадња у почетном облику ће се сагледати у оним сегментима гдје треба појачати унутрашње контроле рада служби, а гдје ће интерна ревизија Општине Беране помоћи на спровођењу законских обавеза“, казао је Шћекић.

Шћекић и Ћулафић за унапређење сарадње Берана и Андријевице

Било је ријечи о сарадњи Служби заштите и спашавања општина Беране и Андријевица, затим о проблемима експлоатације минералних сировина, сљунка, пијеска…, као и понашању концесионара у свим сегментима.

Посебан акценат је на састанку дат томе да се више никада не смије дозволити да се Васојевићи дијеле по било ком основу, као и да се морају створити бољи услови за живот грађана на сјеверу Црне Горе и могућност останка на овим просторима.

Предсједник Шћекић је новом предсједнику општине Андријевица уручио као поклон умјетничку слику, која има своју симболику.