У радној посјети Општини Беране боравио је др Миодраг Бобо Радуновић, савјетник за локалну самоуправу предсједника Владе Црне Горе. На састанку је разговарано о проблемима у функционисању локалне самоуправе и развојним пројектима.

Предсједник Драгослав Шћекић упознао је савјетника Радуновића са стањем у локалној самоуправи, пројектима који су започети од стране локалне самоуправе и пројектима који се финансирају из Капиталног буџета Државе. Предсједник Шћекић говорио је о доброј сарадњи у протеклом периоду са руководством Државе, као и министарствима, агенцијама, директоратима. ,,Завршетак Спортске хале у Беранама је приоритетни пројекат од значаја за општину, и потребна нам је помоћ како би убрзали рокове за окончање овог пројекта. Када је у питању област пољопривреде, неопходно је у што краћем року разговарати са министром пољопривреде“, ријечи су предсједника Шћекића.

Предсједник Шћекић говорио је и средствима Егализационог фонда која се у задњих неколико година смањују за Општину Беране, а за неке општине, које су у истој ситуацији као Општина Беране, повећавају. Такође, истакао је да очекује у најскоријем року одлуку Арбитражне комисије о коначном разграничењу са Општином Петњица, подјели имовине и преузимању службеника.

Савјетник премијера др Радуновић захвалио се на пријему. Казао је да је од стране премијера и министара упознат са коректном сарадњом са руководством Општине Беране и исказао спремност да о свим питањима од интереса за Општину помогне. Од руководства Општине затражио је у најкраћем року писану информацију у вези спорних питања према државним органима, ради рјешавања истих.

Савјетник Радуновић обавијестио је предсједника Шћекића да се у Влади припрема база података о свим општинама у Црној Гори.

Састанку су присуствовали потпредсједници Раде Кљајић и Зоран Марсенић, као и руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић.