„Законске одредбе за давање имена насеља или улица су јасне и прецизне, и чуди нас да је Савјет и разматрао поједине предлоге, који не испуњавају основне законске претпоставке“, стоји, између осталог, у саопштењу за јавност Општине Беране.

Саопштење преносимо интегрално:

„Поводом нетачних натписа о давању назива улица у Беранама, а ради тачног и прецизног информисања јавности користимо прилику да саопштимо да Савјет за давање предлога назива насеља, улица и тргова у том правцу не доноси никакве одлуке, већ искључиво прихвата и констатује предлоге појединаца, групе грађана или удружења, односно, свих оних који буду то жељели да ураде на јавној расправи, када буде расписана и одржана.

Такође, законске одредбе за давање имена насеља или улица су јасне и прецизне, и чуди нас да је Савјет и разматрао поједине предлоге, који не испуњавају основне законске претпоставке.

На крају, позивамо медије и јавност да се не опредјељују на основу појединачних предлога, који немају законско утемељење, као и да се не баве предлозима који још увијек нису ушли у званичну процедуру“, стоји у саопштењу за јавност Општине Беране.