Представници Савјета младих Општине Беране су присуствовали  конференцији  „Канцеларија за младе Западног Балкана – могућности и неопходност успостављања“, која је одржана   19. јуна  у Подгорици.

Конференцију је организовала Иницијатива младих за људска права у Црној Гори, која је чланица невладине фондације Грађанска алијанса, у склопу регионалног пројекта „Регионална Асоцијација за размјену младих“, који је подржала Европска комисија.

Скуп су отворили су гдин Игор Лукшић, министар вањских послова и европских интеграција и гдин Суљо Мустафић, потпредсједник Скупштине Црне Горе.

Говорници на панелу по називу „Значај сарадње младих у пост-конфликтним регионима, по моделу Француско-њемачке канцеларије за младе“ били су Њ.Е. Вероник Брумо, амбасадорка Француске у Црној Гори, Њ.Е. Гудрун Елизабет Стајнакер, амбасадорка Њемачке у Црној Гори и гдин Игор Вушуровић из Управе за младе и спорт.

О моделима институционализације регионалних програма за младе на Западном Балкану, улози цивилног друштва у програмима регионалне размјене младих и о сарадњи младих, данас су говорили гдин Франк Моравиц, представник француско-њемачке канцеларије за младе у Берлину и представници НВО сектора из Црне Горе и Србије, Игор Милошевић из НВО ЗИД и Јасмина Лазовић, координаторка на програмима Иницијативе младих за људска права у Београду.