На позив предсједника Владе Црне Горе, а по успостављеној пракси поводом Дана општине, делегација Општине Беране у саставу: Драгослав Шћекић – предсједник, Раде Кљајић – потпредсједник и Миро Вешовић – директор Агенције за изградњу и развој, састала се са премијером Душком Марковићем у Подгорици.


Фото: gov.me / Б. Ћупић

На састанку је разговарано о интензивнијој сарадњи између наше Општине и Владе Црне Горе, како би се реализовао основни стратешки циљ – смањила миграција становништва, нарочито младих и отворила нова радна мјеста, унаприједила реализација пројекта „Унапређење водоснабдијевања и изградња канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода“ и осталих пројеката који се реализују из Капиталног буџета државе.

Премијер Марковић је честитао свим грађанима, одборницима у Скупштини и руководству Берана – Дан општине, истичући задовољство сарадњом са нашом Општином на развојним и другим пројектима.

„Не правимо разлике од општине до општине у зависности од тога ко је на власти. Посвећени смо развоју и валоризацији ресурса, поготово Сјеверног региона, са циљем бољег живота и вишег стандарда грађана. То је заједнички циљ“, рекао је предсједник Владе.


Фото: gov.me / Б. Ћупић

У том контексту премијер је изнио спремност Владе да размотри захтјев Општине Беране за подршку у финализацији важног пројекта унапређења водоснабдијевања и изградње канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода.

Прмијер Марковић и предсједник Шћекић договорили су се да у наредном периоду интензивирају контакте са циљем реализације развојних пројеката, прије свега градње моста Парк – Доње Луге и комуналног опремање бизнис зоне.

На крају састанка, предсједник општине Драгослав Шћекић је изразио задовољство темама које су обухваћене, као и цијелим током састанка, а све у циљу стварања услова за боље функционисање и живот грађана Берана.