Предсједник општине Драгослав Шћекић и потпредсједник Раде Кљајић разговарали су са представницима Амбасаде САД у Београду и представницима организације ХЕЛП у Црној Гори о пројекту изградње стамбених јединица за избјегла и расељена лица, у оквиру Регионалног програма за становање.

Предсједник Шћекић истакао је да је Општина потпуно посвећена трајном и квалитетном збрињавању избјеглих и расељених лица. Такође, систем управљања социјалним становањем биће дефинисан кроз одговарајући модел, а у вези с тим потписан је и меморандум са ХЕЛП-ом. На овај начин створиће се одговарајући амбијент за избјегла и расељена лица, у којем ће поред хуманитарне бити простора и за развојну дјелатност.

Представници Амбасаде САД истакли су да је допринос Сједињених Америчких Држава овом Програму, после ЕУ, највећи. Посебно су их интересовали услови живљења у Беранама и претпоставке развоја. Планирана изградња станова у Беранама потврда је отворености и хуманости ове средине, кроз коју су прошле хиљаде избјеглица у претходном периоду а велики број њих се и трајно настанио.