Предсједник Општине Драгослав Шћекић састао се са директором Управе за дијаспору мр Предрагом Митровићем и његовим сарадником Зораном Ђукановићем. Састанку су присуствовали и потпредсједник ОпштинеДрагутин Јоксимовић, предсједник Одбора за међуопштинску сарадњу Радојица Живковић  члан Савјета Богдан Јоксимовић.

Састанку је претходио предлог исељеничког удружења ,,Културни бизнис центар Монтенегро“, посредством Управе за дијаспору, да се данска општина Балеруп побратими са општином Беране.

Предсједник Шћекић изразио је задовољство због предлога који потиче из Копенхагена и исказао спремност да се овај предлог и спроведе у дјело и истакао да је потребно стварати и унапређивати постојеће услове како би исељенике укључивали у наш друштвени, економски и политички живот. Општина Беране гаји посебан однос према дијаспори и намјера је да се у наредном периоду те везе учврсте и оснаже.

Представници Управе говорили су и о намјерама да интензивирају везе са црногорским исељеницима широм свијета. У току је припрема базе у којој ће бити доступни подаци колико је црногорских исељеника и њихових потомака у свијету.

На састанку су договорени наредни кораци на реализацији овог предлога.