Састанак руководства општине са потпредсједником Владе

 

Потпредсједник Владе за регионални развој Рафет Хусовић  и руководство  Општине Беране, одржали су радни састанак у просторијама Владе Црне Горе у Подгорици, 12. маја 2015.

Тема радног састанка су били: реализација пројеката из Акционог плана за спровођење Стратегије регионалног развоја за 2015. Годину, реалиација пројеката из Капиталног буџета за 2015. годину, планирање Капиталног буџета за 2016. Годину. Једна од тема је била и актуелно исељавање са сјевера Црне Горе.

Предсједник општинеБеране Драгослав Шћекић, потпредсједник Раде Кљајић и менаџер Дарко Стојановић  и потпредсједник Владе Црне Горе Рафет Хусовић су се сагласили да је ситуација на сјеверу државе тешка, те да је потребно уложити више напора како би се зауставили негативни економски и демографски трендови. Посебно је истакнут неповољан привредни амбијент, као и одлив становништва, посебно младих.

Закључено је да ће заједнички приоритети у наредном периоду бити подршка постојећим предузетницима, стварање амбијента за привлачење инвеститора , као и подршка општинским приоритетним пројектима из Капиталног буџета државе.