Потпредсједник општине Беране Раде Кљајић са сарадницима одржао је састанак са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја који раде на Пројекту развоја кластера и трансформације руралних подручја (РЦТП пројекат), на челу са  Игором Јовановићем, директором РЦТП пројекта.

На састанку су разматране следеће теме: буџет за обје компоненте РЦТП пројекта за 2019. годину (компонента 1 – организовање кластера и унапрјеђење ланца вриједности за одрживу трансформацију руралних подручја; компонента 2 – кластерски подржана рурална инфраструктура);    упознавање са новим члановима РЦТП тима; кораци у развоју кластера за 2019. годину;   нове апликационе форме за 2019. годину; препоруке и промјене у складу са ИФАД мисијом из октобра 2018. године и   заједничке активности у 2019. години.

Потредсједник Општине Раде Кљајић истакао је задовољство поводом посјете представника Министарства , односно тима на Пројекту развоја кластера и трансформације руралних подручја, који је од значаја за већину црногорских општина, међу којма  и за општину Беране.

На састанку је било и ријечи о пројектима Општине Беране који се одосе на путну инфраструктуру и снабдијевање водом у руралним подручјима.

Договорено је да ће се током следеће недеље, у сусрет расписивању другог позива за Пројекат РЦТП, органозовати информативне радионице у Мјесним заједницама које су обухваћене пројектом, а то су Дапсиће, Полица, Штитари, Буче, Загорје и Петњик.

Састанку су, поред представника Општине Беране секретара Секретаријата за пољопривреду Божа Премовића  и савјетника и координатора за пројекат РЦТП испред Општине Беране Рите Барјактаровић и Милутин Мићовића, присуствовали и члановима тима на РЦТП пројету Маја Шкулетић, грађевински инжењер,   Армин Спахић, експерт за ланац вриједности задужен за општине Беране, Бијело Поље, Мојковац и Петњица и  Марко Жижић, експерт за ланац вриједности задужен за општине Никшић, Шавник и Жабљак.