Менаџер Општине Беране Дарко Стојановић и секретар Секретаријата за  уређење простора Марко Лалевић са сарадницима разговарали су данас са међународним консултанткињом ангажованом на пројекту „Програм јачања капацитета локалних самоуправа у управљању и промоцији бизнис зона“ Верицом Калановић и њеним тимом о функционисању бизнис зоне у Беранама.

Данашњем састанку присуствовали су представници Агенције за изградњу и развој Берана и Регионалног бизнис центра.

Овај пројекат спроводи Министарство економије, у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој у Црној Гори (УНДП), у циљу убрзавања и олакшавања процеса успостављања и управљањама бизнис зонама у јединицама локалних самоуправа у Црној Гори, кроз развој капацитета одгворних представника локалних самоуправа, системско управљање и активну промоцију, а све у циљу привлачења инвеститора, смањења регионалних разлика и поспјешивања локалног развоја.

Након обиласка свих општина гдје су предвиђене бизнис зоне, Комисија има задатак да да предлог које су зоне од националног а које од локалног интереса. Општина Беране има обавезу у обезбјеђивању инфраструктурних прикључака када је у питању Бизнис зона Рудеш, као и у рашчишћавању постојећих локација, речено је на састанку.

Након састанка, присутни су посјетили Бизнис зону Рудеш.