Предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић разговарао са предсједницом СО Врбас Сањом Жигић о сарадњи и братимљењу Берана и Врбаса.

Скуп на тему „Могућности унапређења међурегионалне сарадње локалних парламената у земљама Западног Балкана“ одржан је у протекла три дана у Новом Саду, а испред Општине Беране присуствовао је предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић и том приликом представио потенцијале Берана.

Међу присутнима на скупу у Новом Саду, који је дио пројекта „Перспективе међурегионалне сарадње локалних заједница у земљама Западног Балкана – у области науке, образовања, културе, привреде, туризма и одрживог развоја“, а који спроводи Образовно-пословни центар за развој људских ресурса, управљање и одрживи развој из Новог Сада, били су и представници Општине Врбас.

Предсједница Скупштине општине Врбас Сања Жигић била је домаћин предсједнику беранског парламента.

На састанку је разговарано о наставку добре сарадње двије локалне самоуправе и о даљем учешћу у реализацији будућих пројектних активности. Такође, разговарало се о могућностима и предностима које доноси братимљење два града, о чему се интензивно размишља и у Беранама и у Врбасу.

Како је саопштено након састанка, договорено је учествовање на 8. Међународном научном скупу који је планиран у Требињу, од 21. до 24. септембра, под називом „Туризам: актуелне тенденције и перспектива развоја – туризам и повезане теме“.

У оквиру Међународног научног скупа планирано је и одржавање посебне дебате и округлог стола као једне од пројектних активности међународног пројекта „Перспективе међурегионалне сарадње локалних заједница у земљама Западног Балкана – у области науке, образовања, културе, привреде, туризма и одрживог развоја“, на ком су своје присуство као активни учесници и суорганизатори потврдили и предсједници скупштина општина Беране и Врбас.