Саопштење за јавност Радне групе за израду Стратегије развоја спорта у општини Беране за период од 2019. до 2021. године, преносимо у цјелости:

Поштовани грађани,

У току је рад на изради Стратегије за развој спорта у Беранама у периоду од 2019-2021. године. Обавјештавамо јавност, да је до сада Комисија одржала седам (7) састанака, одржала консултације са представницима спортских организација из Берана, наставницима и професорима физичке културе.

У току је истраживање везано за школски спорт и будуће развојне спортске потенцијале везане за здрав начин живота код дјеце и адолесцената са представницима основних и средњих школа у Беранама, као и истраживање са грађанима које се односи на могућности развоја спорта и спортске инфраструктуре у Беранама.

Радна група израдила је анкету коју можете наћи на званичном вебсајту Општине, као и порталу Радио Беране, коју могу попунити сви заинтересовани грађани. Молимо све људе који мисле да могу помоћи и дати своје предлоге за развој спорта у блиској будућности да попуне анкету и тако допринесу циљевима које смо поставили у временски ограниченом периоду.

Прикупљени подаци ће се наћи у Нацрту стратегије развоја спорта у Беранама у периоду од 2019-2021. године и биће презентовани на јавној расправи, на којој ће, такође, циљне групе моћи да искажу своје мишљење (представници спортских организација, наставници физичке културе, представници МЗ, НВО, јавног и приватног сектора и грађана)“.