„Општина Беране, Секретаријат за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО и Спортски центар најоштрије осуђују напад на радницу Спортског центра Јелену Крстић.

Дана 29.10.2019. године Јелена Крстић радница на одржавању чистоће, која је запослена у Спортском центру, ангажована је од стране Секретаријата за спорт, културу и сарадњу са НВО да очисти просторије Омладинског клуба које се налазе на стадиону малих спортова. У просторијама Омладинског клуба, које им је уступио на коришћење Спортски центар; Савјет младих, Омладински клуб и Канцеларија за младе који дјелују под окриљем Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, као и Млади инфо Монтенегро, пјевачко друштво „Горске очи“ и Њемачки клуб, обавља се читав низ активности везаних за младе у нашем граду, у пријеподневним и послеподневним часовима.

Док је поменута Крстић покушавала да уђе у просторије, које су у том тренутку биле закључане, како би их очистила и припремила за наставак активности у периоду између 14.30 и 15.00 часова физички је нападнута. Самохрана мајка двоје дјеце, која се у том тренутку налазила на радном задатку, испребијана је од стране особе која је била у алкохолисаном стању.

Тешко је повријеђена и већ данима се налази на лијечењу у Општој болници „Др Ника Лабовић“ у Беранама. Поред тешких повреда које је задобила, осјећа огроман страх за своју и безбједност своје малољетне дјеце. Све ово се дешавало у строгом центру града, на мјесту на којем се како сам већ навео окупља много младих људи. Нападач је приведен и дан након догађаја пуштен.

Желим да подсјетим да су недавно запаљени аутомобили начелника Комуналне полиције, а у кратком временском периоду након тога и главне градске архитектице. Значи ли све ово да радници локалне самоуправе не могу слободно да обављају своје радне задатке, да они и њихове породице не могу слободно да се крећу градом? У неким другим случајевима читав државни апарат био је спреман да „преоре“ Беране како би се починиоци нашли и казнили.

Очекујемо од државних органа, невладиних организација и широке друштвене заједнице да по угледу на случај Томкић и у овом случају стане у заштиту жене која се бори да прехрани своју породицу“, стоји у саопштењу за јавност које потписује секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу НВО, Горан Фолић.