У званичној посјети Општини Беране данас је боравила Амбасадорка САД у Црној Гори Њ. Е. госпођа Маргарет Ен Уехара.

Предсједник Општине господин Драгослав Шћекић са сарадницима разговарао је и упознао амбасадорку Уехару са могућностима за будућу сарадњу. Шћекић је исказао захвалност на посјети као и захвалност народу САД, који је преко Амбасаде и других организација реализовао низ инфраструктурних пројеката у општини Беране у досадашњој сарадњи.

Предсједник Шћекић говорио је о пројектима које Општина Беране реализује и које има намјеру да кандидује у циљу побољшања услова живота грађана у локалној заједници, са посебним акцентом на област културе и образовања, како би млади остали у свом граду.

Амбасадорка САД је захвалила на топлој добродошлици и истакла да ће Амбасада наставити да сарађује са Општином Беране на реализацији приоритетних пројеката у Беранама чији је циљ заустављање даље миграције становништва, посебно младих.

Амбасадорка ће током боравка у Беранама посјетити Регионални бизнис центар који сматра добрим пројектом за поспјешивање запослења и приватног предузетништва.

Састанку су присуствовали Јан Красни, савјетник за политичка и економска питања у Амбасади САД у Црној Гори, Златко Ивановић, савјетник за политичка питања у Амбасади САД У Црној Гори, потпредсједник Општине Раде Кљајић, менаџер Дарко Стојановић и руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић.