Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић са сарадницима разговарао је са директором Дирекције за саобраћај Црне Горе Савом Парачом о пројектима који се тичу саобраћајне инфраструктуре на територији општине Беране, на састанку који је одржан у Подгорици.

Како је на састанку предочено, у току је тендер за избор извођача радова за траси пута Беране – Лубнице – Језерине. У току је израда пројектне документације за реконструкцију једног дијела пута на траси Беране – Петњица. Дио средстава који је Дирекција обезбиједила за санацију магистралних путева биће опредијељен за пут на релацији Пода – Беране.

Значајна средства ће се издвојити и за реконструкцију пута према граници са Србијом, релација Беране – Рожаје, за коју је припрема документације у току. Овим пројектом ће се предвидјети изградња кружног тока на Рудешу.

Како су представници Дирекције казали, за санацију саобраћајне инфраструктуре на територији општине Беране биће издвојена значајна средства.

Општинско руководство састало се и са помоћником директора Дирекције јавних радова Мијом Перуничићем, са којим су покренута важна питања која се такође тичу путне инфраструктуре.

На састанку се разговарало о реконструкцији улице Тодора Ђеда Војводића, као и о рјешавању проблема на путном правцу ка Рујиштима. Разматрало се питање и изградње кружног тока на магистралном путу Беране – Андријевица и Беране – Лубнице. Било је ријечи и о незавршеној пјешачкој стази у Пешцима поред магистралног пута Беране – Лубнице.

Разговарало се и о измјештању водовода у Лубницама, које је неопходно због радова на дионици пута Лубнице – Језерине.