На највећем дјечијем музичком такмичењу у региону  “Црна Гора у ритму Европе” 2023. у јуну мјесецу Општину Беране представљаће Сандра Ђукић и Ена Ђукић.  Представнице Берана одабране су  на аудицији, одржаној претходног мјесеца.

Представнице Општине Беране имаће прилику да свој таленат за пјевање и плес за такмичење усавршавају током вишемјесечних припрема, са тренерима гласа као и умјетничким директорима сценског перформанса програма  „Црна Гора у ритму Европе“.

Предсједник Општине Вуко Тодоровић пожелио је представницама Берана срећу на вишемјесечним припремама, уз наду да ће на такмичењу узети прво мјесто, и побједом учинити Беране домаћином такмичења ,,Црна Гора у ритму Европе“ 2024.године.

Манифестација је подржана од стране  амбасадора земаља Европе, Европске Уније, Аустралије и Израела. Програм “Црна Гора у ритму Европе” ће се у 2023. години,  емитовати уживо на Радио Телевизији Црне Горе.

У име организатора такмичења, присутне је поздравио Ненад Јеремић и захвалио Предсједнику Општине на сарадњи.

Побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма „Црна Гора у ритму Европе“ и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале телевизијског преноса биће емитовано у директном преносу на Радио Телевизији Црне Горе (РТЦГ).

Састанку су присуствовали родитељи представница, координатор такмичења испред Општине Беране Маја Лутовац и шефица ПР Бироа Ирина Зечевић.