У селу Раће у Кучима данас је сахрањен бивши предсједник Црне Горе и премијер СРЈ Момир Булатовић. Прије тога је у плавој сали Српске куће у Подгорици одржана комеморативна сједница поводом његове смрти. Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић присуствовао је комеморацији и одао последњу пошту Булатовићу.

комеморација момир булатовић драгослав шћекић

Велики број људи из свих крајева Црне Горе и Србије дошао је током прије поднева на градско гробље у Подгорици како би изјавило саучешће породици.

Последњу пошту Булатовићу су одали бројни политички представници Црне Горе, министар одбране Србије Александар Вулин, Никола Шаиновић, бивши потпредсједник Владе СР Југославије, пријатељи.

Са градског гробља поворка је у подне кренула ка селу Раће у Кучима, где је Булатовић у 15 часова сахрањен на породичном гробљу.

Комеморација поводом смрти првог изабраног председника Црне Горе и бившег председника Савезне владе СР Југославије Момира Булатовића одржана је у Српској кући у Подгорици.

Комеморацији је присуствовао велики број политичара, државника и грађана. Поред лидера опозиције, присуствовао је и предсједник Скупштине Црне Горе, Иван Брајовић.

Момир Булатовић је преминуо у недељу у Кучима у 63. години.