Предсједник општине Вуко Тодоровић, потредсједник Дамјан Ћулафић и помоћник секретара Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Предраг Шћекић угостили су данас селектора женске фудбалске репрезентације Мирка Марића, који борави већ трећу годину заредом у нашем граду на припремама.

“Веома сам захвалан што сте ме угостили и као прави домаћини понудили нам помоћ. Презадовољни смо условима које имамо у Беранама, зато се увијек радо и враћамо. Услови за тренинг су одлични, људи се према нама опходе као да смо код куће”.

Женски спорт се на велика врата враћа у наш град. Улагање у берански спорт и младост, предузимање свих мјера и активности у циљу унапређења спорта је један од приоритета, казао је Тодоровић.

“Потписан је уговор са Фудбалским савезом Црне Горе, убрзо почиње реконструкција западне трибине, ради се на сређивању терена. Стварамо све боље услове за наше спортисте који нас увијек обрадују сјајним резултатима” , додао је он и нагласио да ће Општина Беране ће учинити све како би створила угодан боравак женске фудбалске репрезентације у нашем граду.

“Стојимо вам на располагању, биће нам задовољство да помогнемо и учинимо боравак угодним и створимо што боље услове за нашу репрезентацију, како би спремне баш из Берана наставиле да освајају медаље и како би подстакле што више дјевојчица да се опредијеле управо за фудбал”, казао је потпредсједник Ћулафић.

У нашем граду се налази женска фудбалска репрезентација на припремама. Подијељени су у три групе. Тренутно су на припремама 23 репрезентативке и 9 чланова стручног и медицинског тима, очекује се долазак још треће групе која броји око 30 репрезентативки.