Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, потпредсједници Свето Митровић и Раде Кљајић, директори Комуналног предузећа, Агенције за изградњу и развој и Водвода и канализације, у оквиру редовних активности започели су обилазак мјесних заједница.

Састанци су до сада одржани у сједиштима мјесних заједница Горње и Доње Заостро, Штитари, Бубање, Пешца, Буче, Виницка, Шекулар, Лубнице, Лужац, Долац, Берансело, Доње Луге, Доња Ржаница, Загорје и Калудра.

Представници Општине су у директном разговору са руководствима и мјештанима мјесних заједница упознали се са актуелностима и разговарали о најважнијим питањима и приоритетима. Било је ријечи и о ономе што је до сада успјешно реализовано, као и о плановима за следећу годину када су у питању активности у мјесним заједницама.

Руководство Општине данас ће посјетити мјесне заједнице Дапсиће, Петњик, Полица и Будимља, док ће сјутра одржати заједнички састанак са представницима мјесних заједница Парк, Ново Насеље, Хареме, Стари град и Лим.

Општина Беране је увела праксу теренског обиласка мјесних заједница прошле године као вид унапређења комуникације између грађана и локалне управе.