Епископ будимљанско-никшићки господин Методије устоличен је данас у Манастиру Ђурђеви ступови. Чину устоличења присуствовао је велики број вјерника. Испред локалне самоуправе свечаном чину присуствовали су предсједник Општине Беране Тихомир Богавац, предсједник Скупштине Општине Новица Обрадовић, потпредсједник Дарко Стојановић и други.

Одржана је литургија коју је служио Патријарх Српске православне цркве господин Порфирије и Митрополит црногорско-приморски господин Јоаникије.

Прочитана је Одлука Синода СПЦ који Методија проглашава епископом будимљанско-никшићким.

Новоизабрани Епископ Методије обратио се вјерујућем народу који су изговарали „Достојан“ у знак добродошлице и честитке на устоличење.

„Свима упућујем позив на јединство, сви смо једни другима потребни. Градимо мир и подижемо крст љубави најприје у себи, па градећи мир у себи, градићемо га и око себе.

Приносим своју љубав на крсту и нека свијетли свјетлост наша пред људима, да би они гледајући добра дјела наша прославили Бога на небесима“- нагласио је новоизабрани Епископ.

Свечаном чину присуствовали су и бројни званичници из земље и региона, међу којима су били премијер Здравко Кривокапић, министри Владе Црне Горе, посланици парламентарне већине, предсједници Општина, амбасадор Руске Федерације у Црној Гори, Владислав Масленникови, и многи други.

Свечани дочек у част доласка патријарха Порфирија поводом свечаног чина устоличења приређен је јуче у порти манастира Ђурђеви ступови. Дочеку су присуствовали бројни вјерници из Берана, других градова Црне Горе и гости из Србије.